Minuman probiotik ialah minuman alternatif

by admin
151 views

Apa yang ada pada minuman probiotik?

Banyak kebaikan sebenarnya minuman probiotik dan prebiotik untuk kesihatan dan ianya sesuai untuk dijadikan sebahagian daripada minuman harian.  Pertama sekali, minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR mengandungi bakteria baik yang membantu mengekalkan keseimbangan mikrob dalam sistem penghadaman kita.

 

Probiotik ialah mikroorganisma hidup yang boleh memberi manfaat kesihatan, manakala prebiotik ialah sejenis serat yang membantu menguatkan pertumbuhan bakteria sihat dalam usus.

 

Dengan meminum KAUSSAR secara kerap, keseimbangan bakteria dalam usus dapat dipertingkatkan dan saluran penghadaman dapat dipertingkatkan.

 

 

Ini amat bermanfaat untuk orang yang mengalami masalah penghadaman seperti sembelit, cirit-birit, atau sindrom usus yang merengsa.

 

Selain itu, minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR juga dapat membantu meningkatkan sistem imun badan dan melindungi tubuh daripada penyakit dan jangkitan.

 

Kandungan antioksidan membantu melindungi sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas dan mencegah keradangan.

 

 

Terdapat juga kandungan nutrisi seperti vitamin C, vitamin E, dan zat besi dalam KAUSSAR yang dapat membantu meningkatkan kesihatan dan kekuatan badan.

 

Kandungan L-arginine dalam KAUSSAR juga dapat membantu menurunkan tekanan darah dan meningkatkan fungsi jantung.

 

 

Selain itu, minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR juga sangat mudah untuk disediakan dan diminum, dan merupakan alternatif yang lebih sihat kepada minuman lain yang mengandungi gula dan pengawet yang berlebihan.

 

Secara keseluruhan, minuman probiotik dan prebiotik KAUSSAR mempunyai banyak manfaat kesihatan dan sangat sesuai sebagai sebahagian daripada minuman harian kita.

 

Dengan meminum KAUSSAR secara kerap, kami dapat memberikan sokongan terbaik untuk sistem imun dan kesihatan keseluruhan.

 

You may also like

1 comment

Minum probiotik untuk apa? - ZUNAIDAH HADI 30/07/2023 - 1:11 pm

[…] Baca juga : Apa itu probiotik? […]

Reply

Leave a Comment